11 de juny 2008

El Marroc la nostra terra

Hola. Bona tarda amics.

Sóc la Soukaina i represento la meva classe. Ara us explicaré com veiem els companys i jo la nostra terra que com ja sabeu és el Marroc.
El Marroc és un país situat al nord d’Àfrica que té dues costes: al nord la mediterrània i a l’est l’atlàntica. Es troba en un lloc estratègic. La llengua principal és l’àrab, però també es parla tamazight i altres llengües.
El Marroc té una natura molt especial, hi fa molt bon temps. Al nord tenim boscos, muntanyes i zones plenes d’animals. Al sud tenim el Sàhara. La millor platja del Marroc és la d’Al Sidia. La sorra d’aquesta platja és com d’or. Les muntanyes de l’Atlas són les més grans del Marroc.
La gent és molt simpàtica amb els estrangers i els turistes. Fer turisme és molt diferent perquè les tradicions són molt especials, tenim unes tradicions molt maques:
Durant el Ramadà mengem sopa, dàtils i dolços. El primer dia, després del Ramadà tenim la festa del menjar i comprem una gel•laba blanca i un barret vermell per als homes, un caftà per a les dones i roba nova per als nens. És una festa familiar.

A la festa del xai, Aid El Kebir, matem un xai al matí, després d’anar a la mesquita i ens el mengem amb la família.
Unes altres festes importants són les bodes. La boda és una gran festa. Cada lloc té una manera diferent de celebrar-la. Dura tres dies. La núvia té tres o quatre vestits i el nuvi també. Els nuvis beuen llet i dàtils el tercer dia per segellar casament.
A l’estiu hi ha molts turistes que van al Sàhara marroquí, perquè durant aquesta estació hi ha moltes festes i bodes.
Fins aquí heu pogut escoltar com és el nostre país, però us convidem a visitar-lo perquè
segur que us agradarà molt. Qui va al Marroc un cop segur que hi vol tornar.

GRÀCIES

I ara podreu veure un petit audiovisual del Marroc que il•lustra el que us acabo de explicar.